Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

Їжа, яка подовжує життя

Для контролю рівня цукру в крові, вироблення інсуліну та захисту від діабету, потрібно вживати в їжу малину, яка містить рослинний пігмент (антоціан).


Захистити себе від раку кишечника можна, вживаючи зелений або білий чай. Лише одна чашка на день зменшує ймовірність захворювання раку кишківника. Чай містить катехіни (антиоксиданти), які сприяють пригніченню розвитку ракових клітин.
Вживаючи моркву, ви захищаєте свою шкіру.
У Національному інституті з вивчення захворювань раку в Сполучених Штатах Америки виявили, що у людей, які у великій кількості вживали каротин (пігмент, який є у моркві), ризик зростання ракових клітин шкіри менший у шість разів.
Для захисту серця необхідно вживати лосось, до його складу (як і в оливковій олії) входять природні жири, які збільшують вміст холестерину ЛВП. Крім того, лосось має чимале число омега – 3 (це жирні кислоти), що запобігає захворюванню серцево-судинної системи.
Для захисту кісток, включить до свого меню креветки, тому що в них велика кількість вітаміну В12, який робить кістки міцними та відіграє значну роль у появі нових клітин. Важливою частиною у складі кісток є вітамін D, яким багата креветка.
Цільне зерно захистить вас від раку грудей. Після проведення досліджень було встановлено, що жінки, які отримували щодня тридцять грамів цільного зерна, були в два рази менше сприйнятливі до захворювань раку легенів. Вживаючи чашку каші з чорницею, ви захищаєте себе від раку грудей.
Картопля багата калієм, який значно знижує кров’яний тиск. Їжте чотириста грамів вареної картоплі зі шкіркою і ваш тиск буде під контролем.
Твердий сир захистить зуби. Згідно з дослідженнями, вживання десяти грамів сиру Чедер, Гауда або Моцарела щодня зменшує рівень рH, що знижує утворення пошкоджень зубів.
Для захисту зору їжте шпинат або салат-латук. За підсумками досліджень Національного інституту здоров’я люди, які в свою їжу додавали лютеїн, який міститься в зелені, мали ймовірність виродження жовтих плям менше на сорок три відсотки.
При старінні важливу роль відіграє окислювальний стрес, а антиоксиданти, які містяться в червоному вині, резерватроли, сприяють продовженню життя. Вони нейтралізують вільні радикали, які є хвороботворними. Найбільша кількість резерватролу міститься в одній склянці вина Піно Нуар.
Для відновлення волосся необхідно вживати в їжу яловичину. Вміст заліза у м’ясі активує пожвавлення та відновлення волосся. Крім того, яловичина багата цинком, який запобігає випадінню волосся.
Від раку грудей захистить грейпфрут. Один грейпфрут щодня знижує ймовірність розвитку ракових клітин легенів на п’ятдесят відсотків. Кількість ензимів, які провокують розвиток клітин раку, зменшується завдяки нарингіну, який є в грейпфруті.
Додаючи в їжу оливкову олію, ви підвищуєте кількість холестерину ЛВП (доброго) в організмі та зменшуєте кількість поганого холестерину ЛНП. Добрим захистом оливкова олія є від серцево-судинних захворювань.
Кращим стимулятором для роботи мозку є кава. Чашка кави вранці дозволить відчувати себе бадьорим, також кава містить антиоксиданти, які запобігають розвитку хвороби Альцгеймера більш ніж на шістдесят відсотків.
Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!