Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

«Шкідливих» продуктів не існує

Відомий Сінгапурський професор Френсіс Чон стверджує: «Не буває корисних чи шкідливих продуктів, вся справа у правильному чи неправильному способі життя».


Директор колоректального центру в Сінгапурі, практикуючий хірург-онколог, президент Євроазіатської асоціації колоректальних технологій Френсіс Чон вважає, що загальний поділ продуктів харчування на «корисні» та «шкідливі» є неправильним та умовним.

Френсіс Чон заявляє: «Раціон кожної людини повинен бути індивідуальним, в залежності від його способу життя та потреб. Навіть раціон доктора не може та не повинен служити прикладом для інших».

Для наукового світу не секрет, що будь-який «корисний» продукт може стати «шкідливим». Наприклад, перевищення норми споживання молока (700-800 мл на добу) сприяє появі вугрового висипу. До складу чорного шоколаду входить рафінований цукор, який викликає пошкодження колагенових волокон, що відповідають за збереження «каркаса» обличчя та пружності шкіри. І у чорного чаю є «дві сторони однієї медалі», з одного боку, зміст теїну тонізує центральну нервову систему, а з іншого боку, зневоднює шкіру та сприяє виникненню нездорового кольору обличчя.

Таким чином, професор підвів підсумок: «У всьому важливий баланс. Та, навіть, корисне молоко може стати шкідливим, а шкідливий шоколад – корисним. Тут все залежить від вас та ваших потреб».

Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Пройти тест«Отримай персональну програму харчування від дієтолога онлайн або в клініці»