Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

Користь сиру з цвіллю

Вчені з’ясували, що сир з цвіллю має перелік корисних властивостей.

Дослідники відзначають, що головними довгожителями Європи є французи, хоча вони рідко звертаються до дієт та полюбляють жирну їжу.



Цей “французький парадокс”, на думку дослідників, не в останню чергу пов’язаний з таким “національним” продуктом, як сир з цвіллю типу “рокфор”, – пише інтернет-видання.

Вчені відзначають, що, можливо, саме любов французів до сирів із пліснявою пояснює той факт, що за період 2009-2012 років їх країна здобула третє місце у світі за найнижчим рівнем смертності від хвороб серця та інсульту. У тому, що такі сири надають позитивний ефект на стан серцево-судинної системи, переконались вчені з Кембриджського університету та Європейської групи по боротьбі з серцево-судинними захворюваннями.

За словами експертів, сири з блакитними та синіми прожилками володіють сильними протизапальними властивостями – в них містяться речовини, що знімають набряки судинної стінки. Особливо корисно речовини з сирної цвілі впливають на внутрішню оболонку кровоносних судин.


Крім того, дослідники виявили, що сири з пліснявою чудово пригнічують запальні процеси у слизовій оболонці шлунку.

Дієтологи нагадують, що сирна норма – це 30-50 грамів на день. Люди, що страждають алергією на цвілеві гриби, повинні вживати такі сири з великою обережністю.

Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!