Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

Горіхова олія

Олія з різних видів горіхів стане корисною не лише в кулінарії, а й у фармакології. Якщо ви плануєте використовувати олію у приготуванні страв, слід пам’ятати, що цей продукт, насамперед, здатний впливати на смакові рецептори та посилювати ароматичні властивості страв. Лише декілька крапель, і ваше блюдо буде надзвичайно ароматним та чудовим на смак. Найчастіше її додають до готових став або під час маринування м’ясних та рибних страв. Слід враховувати й те, що горіхова олія має смак і запах того горіха, з якого була виготовлена.


Вона є не тільки смаковим доповненням, а й корисним для здоров’я компонентом. До того ж, до складу такої олії, зазвичай, входять такі речовини як мононенасичені жири, які допомагають знизити рівень шкідливого холестерину. Найбільш корисними вважають олію з мигдалю, лісового горіха, фісташок та ще горіха пекан. Доведено, що олія, отримана в результаті переробки цього продукту, багата на корисні речовини поліненасичені жири омега-6 та омега-3 жирних кислот, які не дозволяють утворюватись неприємним кров’яним згусткам, що викликають понад шістдесят відсотків інсультів. Мигдальна олія збагачена вітаміном Е. Вона, як й сам мигдаль, ділиться на два види, буває солодкою та гіркою, залежно від використаного горіха. Вона підходить в якості приправи для пасти або салатів. Мигдальну олію корисно застосовувати не тільки в їжу, але й для приготування різноманітних масок, які контролюють ріст волосся. Живить та зволожує шкіру. Давно вважається кращим стимулятором росту волосся.


Олія з чудового горіха – фундук.
У ній відмінно поєднуються корисні речовини: калій, фосфор та безліч інших, вітаміни групи В та вітамін С, а також повний склад амінокислот. Це поєднання дозволяє зміцнити кістки та поліпшити їх структуру, є незамінним для людей, які страждають на гіпертонію. Виготовлені салати та соуси матимуть чудовий смак та аромат. Вона може стати родзинкою рибних страв. Цей вид олії також використовують у фармакології, адже жодна інша не володіє такими властивостями:
– відновлювальними для гідроліпідного бар’єру;
– пом’якшуючими, регенеруючими та такими, що дарують вашій шкірі природний та здоровий вигляд.


Арахісове масло
Буває двох видів: рафіноване та нерафіноване. Якщо олія нерафінована, вона має коричнево-червоний відтінок, якщо ж навпаки, то світло-жовтий. Вона містить такі вітаміни: А, D, E, PP, B1, B2. Крім того, вона багата на корисні речовини, кислоти та мікроелементи. Це масло може стати незамінним продуктом для людей, які дотримуються дієти, тому що пригнічує відчуття голоду, та підійде тим, хто використовує в їжу тільки фрукти та овочі. Слід звернути увагу на те, що цей продукт широко використовується в якості приправи до рибних страв та страв з морепродуктів.


Олія з волоського горіха
Поліненасичені омега жири входять до складу цього чудового, ароматного та корисного продукту. Тому дієтологи рекомендують його в їжу тим, хто використовує дієту в лікувальних цілях. Крім цього, волоський горіх багатий на вітаміни А, С, Е. В ньому присутні вітаміни групи В та інші корисні речовини. Цей вид масла використовують як профілактичний засіб, який допомагає уникнути проблем із судинами, хворобами печінки та обмінними процесами в організмі. Олія з цього горіха має багатий аромат та чудово поєднується з маслом оливи та мигдалю, що додасть пікантності вашим салатам. Прихильникам випікання, радимо придбати оливкову олію та волоського горіха для змащування такою сумішшю форм. Така суміш допоможе посилити аромат вашої випічки.

Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Пройти тест«Отримай персональну програму харчування від дієтолога онлайн або в клініці»