Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

Броколі

Броколі є досить давньою однорічною культурою, про яку знали ще у Стародавньому Римі. Її урочисто величають королевою роду капустяних.


Найбільш поширеним видом броколі є Калабрезе, яку найчастіше можна побачити на ринку. Формою вона нагадує парасольку, на стеблі якої розташовані зелені суцвіття.
Є й інші види, наприклад, спаржева, або італійська, броколі. У качана цього виду капусти є кілька тоненьких стеблинок, на яких розташовані невеликі суцвіття. Така броколі буває не тільки зеленою, але й фіолетовою.
Броколі багата на клітковину, білки, жири, цинк, залізо, селен, фосфор, магній, кальцій, калій, вітаміни U, К, Е, РР, С, а також бета-каротин. Вміст вітаміну С перевищує показники апельсина в 1,5 рази, а вітаміну краси – бета-каротину броколі містить не менше, ніж морква або гарбуз. За кількістю вмісту вітаміну U, що бореться з виразками, броколі поступається лише спаржі.
Броколі рекомендовано вживати людям, охочим скинути вагу, адже вона є неймовірно низькокалорійним продуктом: 100 грамів капусти містить лише 30 ккал.

Відомим фактом є те, що підвищена кількість цукру діє руйнівно на судини, що загрожує утворенню атеросклеротичних бляшок. У складі броколі є речовини, які захищають стінки судин від подібних ушкоджень, тому для ласунів та хворих діабетом ця капуста повинна стати продуктом номер один.
Також у складі цієї капусти є фізіологічно активні компоненти, які надають позитивний вплив на серце та нервову систему, тому людям, які страждають серцевими та неврологічними захворюваннями варто вживати броколі щодня.
У цьому дивовижному овочеві є і хлорофіл, який надає позитивний вплив на склад крові.
Броколі містить величезну кількість клітковини, яка здатна виводити з організму накопичені шлаки, важкі метали, відмерлі клітини та надлишок холестерину.
Ця капуста також містить незамінні амінокислоти, такі як, серотонін, що є «гормоном щастя».


Відомим фактом є те, що підвищена кількість цукру діє руйнівно на судини, що загрожує утворенню атеросклеротичних бляшок. У складі броколі є речовини, які захищають стінки судин від подібних ушкоджень, тому для ласунів та хворих діабетом ця капуста повинна стати продуктом номер один.
Також у складі цієї капусти є фізіологічно активні компоненти, які надають позитивний вплив на серце та нервову систему, тому людям, які страждають серцевими та неврологічними захворюваннями варто вживати броколі щодня.
У цьому дивовижному овочеві є і хлорофіл, який надає позитивний вплив на склад крові.
Броколі містить величезну кількість клітковини, яка здатна виводити з організму накопичені шлаки, важкі метали, відмерлі клітини та надлишок холестерину.
Ця капуста також містить незамінні амінокислоти, такі як, серотонін, що є «гормоном щастя».

Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!