Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

Дієта при СРК (Синдромі роздратованого кишечника)

Лікувальна дієтологічна програма для нормалізації роботи кишечника і усунення побічних ефектів через порушення в процесі його функціонування.


Суть программы: виявити і усунути причини порушень в роботі системи травлення, які можуть викликати почуття дискомфорту і іншу симптоматику, характерну для синдрому подразненого кишечника (далі – СПК).

Даний синдром діагностувати непросто, це – індивідуальна реакція організму на продукти-подразники.

Іноді, навіть при повному обстеженні, відхилення в роботі кишечника виявити не вдається. Тому за відсутності болісних симптомів пацієнт може навіть і не підозрювати про наявність даної проблеми. І тільки в ході додаткового дослідження реакції організму на ті чи інші продукти встановлюється непереносимість організмом певної групи продуктів харчування, про що свідчать порушення процесу дефекації і поява інших побічних ефектів.

Захворювання може розвиватися і за іншим «сценарієм», коли пацієнт відчуває сильні болі в черевній порожнині, що негативно позначається на самопочутті та якості життя в цілому.

Функціональні розлади в роботі кишечника можуть з’являтися і внаслідок стресу, оскільки психоемоційний стан безпосередньо впливає на здоров’я системи травлення.

Медикаментозне лікування в даному випадку виявиться безсилим без модифікації щоденного раціону харчування з виключенням продуктів, що провокують симптоматику СПК. В даному випадку застосовується FOODMAPs-дієта, що виключає з харчування цілу групу продуктів, які погіршують функціонування системи травлення.

Фахівці центру діагностують синдром подразненого кишечника, використовуючи емпіричний метод – з щоденного раціону харчування виключаються продукти, які потенційно можуть бути подразниками. Далі доктор-дієтолог поступово вводить в раціон пацієнта по одному інгредієнту, що був вивлючений і веде спостереження за реакцією організму на той чи інший продукт і на зміну системи харчування в цілому.

Визначивши індивідуальні особливості системи травлення пацієнта, лікар-дієтолог складає спеціальну дієтологічних програму, яка не містить продуктів, що викликають СПК. При наявності надмірної ваги спеціальна дієта, спрямована на усунення СПК буде також спрямована на зниження ваги.

Навіть по закінченню курсу дієтотерапії, в щоденний раціон не можна включати ті продукти, які за рекомендацією доктора були виключені, інакше хвороблива симптоматика відновиться. Даний синдром невиліковний, тому правил здорового харчування необхідно дотримуватись на постійній основі.

Використовуючи лікувальну дієтологічних програму «Лікувальна дієта – При синдромі подразненого кишечника», представлену в «Дієт Центрі» можна виявити продукти, що викликають збої в роботі системи травлення, запобігти появі хворобливої симптоматики, поліпшити загальне самопочуття і при необхідності відкоригувати вагу.

Завдяки спеціальній системі збалансованого харчування можна нормалізувати функціонування кишечника і природний процес його очищення, позбутися хворобливих симптомів і поліпшити загальне самопочуття.

Для кого рекомендована програма: дієтологічна лікувальна програма «Лікувальная дієта – При синдромі подразненого кишечника» розроблена для людей, що зіткнулися з порушеннями в роботі системи травлення.

Симптоми, які свідчать про наявність даної патології, можуть проявлятися дискомфортом в черевній порожнині, порушеннями в процесі дефекації, сильними болями в кишечнику, загострюватися після вживання продуктів-подразників.

Від появи симптомів СПК не застрахований ніхто, однак у жінок цей синдром виявляється частіше, що пояснюється більшою сприйнятливістю жіночого організму до стресових ситуацій. Комплекс функціональних розладів кишечника може спостерігатися також і у дітей різного віку. Тому дієтологічна програма «Лікувальна дієта – При синдромі подразненого кишечника» буде ефективна для пацієнтів будь-якої вікової категорії. Інструменти лікування синдрому подразненого кишечника і склад дієтологічної програми будуть залежати від форми прояву захворювання.

Виділяють три форми СПК:



Залежно від симптоматики, індивідуально підбирається програма харчування, дія якої буде направлена, як на усунення патологічних реакцій, що виникають в результаті вживання продуктів, які є своєрідними алергенами для організму пацієнта, так і на корекцію ваги, якщо це необхідно.

Особливості індивідуальної дієтотерапії формується поступово, поетапно: якісь інгредієнти додаються, якісь виключаються, залежно від того, як на них реагує організм пацієнта. У процесі застосування дієтологічної програми при розладах у роботі кишечника рекомендується вести харчовий щоденник, для того, щоб знати і пам’ятати, які продукти можна їсти, які – не можна і яка реакція організму на них.



Зупинившись на цій програмі, Ви зможете:


Як складається Ваша персональна дієта:

Для розробки індивідуального раціону харчування фахівці центру:



Як часто проводяться консультації.

Консультації з доктором-дієтологом проводяться щотижня. Особисті зустрічі чергуються з консультаціями в телефонному режимі. Це дозволить Вам постійно перебувати під наглядом кваліфікованих фахівців центру, які контролюватимуть процес «адаптації» Вашого організму до нових правил харчової поведінки.

Завдяки індивідуально складеній програмі харчування, Ви зможете стабілізувати роботу кишечника, відновити всі його функції, при необхідності – нормалізувати масу тіла. Доктор-дієтолог буде регулярно оцінювати ефективність дієтотерапії, поступово виявляючи і виключаючи з раціону продукти-подразники, які провокують збої в роботі системи травлення.

Раціон харчування буде коригуватися щотижня для досягнення максимальної ефективності лікування синдрому подразненого кишечника за допомогою спеціальної дієти. Застосування даної методики дозволить отримати повний контроль над симптоматикою захворювання. Правильно харчуючись, можна запобігти виникненню дискомфортних відчуттів в кишечнику і порушень у процесі дефекації.

Особливості дієтотерапії будуть залежати від форми захворювання і його симптоматики. Емпіричним шляхом доктор підбере ті продукти харчування, які можна буде використовувати при складанні щоденного меню і по закінченню лікування в клініці, при цьому не боятися повернення хворобливих симптомів.

У середньому тривалість курсу дієтотерапії при синдромі подразненого кишечника становить 6 тижнів. За цей час доктор виявляє всі харчові подразники і підбирає індивідуальний збалансований і смачний раціон харчування, в який не потрапить лише та група продуктів, що погано переноситься організмом пацієнта, викликаючи при цьому відчуття дискомфорту і погіршення самопочуття. Максимальна тривалість лікувальної дієтологічної програми – 3 місяці. Але необхідно пам’ятати про те, що повністю позбутися даного синдрому неможливо і якщо знову повернути в раціон харчування виключені продукти, то хворобливі симптоми також відновляться. Тому дотримуватися рекомендацій доктора необхідно буде на постійній основі.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ В «DIET CENTER», КЛІНІКУ ДОКТОРА БРОВКО

Ви можете записатися на безкоштовну консультацію або на первинний прийом зателефонувавши по телефону (066) 430-80-91, (067) 562-05-15 або залишивши заявку на прийом до лікаря-дієтолога і наш медрегистратор зв'яжеться з Вами найближчим часом. Прийом буде проводитися в одному з регіональних дієтологічних центрів.
Для клієнтів з інших міст / країн працює програма лікування через інтернет або засобамы телефонного спілкування СМАЧНА ДІЄТА Дистанційна

Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задать вопрос менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!