Рівень енергообміну – один із ключових параметрів при формуванні раціону харчування і складанні дієти. В основі ефективного плану підтримки нормальної ваги або її зниження переважно лежить саме створення правильного балансу між енергоспоживанням і витратою енергії.
Базовий рівень метаболізму – показник, який визначає витрату енергії тілом людини в стані спокою. Ця енергія використовується організмом на підтримку базових функцій: дихання, мозкова активність, робота серця, підтримання постійної температури тіла тощо. Інакше кажучи, рівень базального обміну – це мінімальна кількість калорій, необхідна для забезпечення життєдіяльності.
Величина базового енергообміну завжди індивідуальна і залежить від ряду факторів: стать, вік, маса тіла, співвідношення жирової та м’язової маси, площа поверхні тіла, гормональний статус, фактори зовнішнього середовища і способу життя.
Особливості базового енергообміну визначаються комбінацією генетичних (внутрішніх) і зовнішніх факторів.
Значну роль у визначенні рівня основного обміну грають генетичні фактори. Усі “учасники” метаболічних процесів (рецептори, ферменти, каталізатори та ін.) кодуються певними генами.
ДНК-тестування особливих генетичних маркерів дозволяє визначити індивідуальні особливості енергообміну. У дослідженні аналізуються основні гени, що впливають на обмін речовин, і оцінюються індивідуальні особливості харчування і фізичного навантаження.
Це дозволяє підібрати найбільш оптимальний раціон харчування відповідно до індивідуальних генетичних особливостей не тільки для зниження ваги, але і для збереження краси та здоров’я.
ДНК-дослідження з визначення типу базового енергообміну вивчає гени, а точніше їхню генетичну варіабельність, які впливають на те, як швидко й ефективно засвоюються поживні речовини, що надходять з їжею, а отже, вони можуть перешкоджати або допомагати досягненню і підтримці оптимальної ваги.
Ці генетичні варіації (зміни) широко поширені та вивчені. Відповідно, володіючи інформацією про їхню наявність чи відсутність, можна оцінити індивідуальні особливості організму і підібрати індивідуальну дієту.
Генетичним матеріалом для проведення дослідження є букальний епітелій – зішкріб епітелію з внутрішньої сторони щоки.
Процедура безболісна і не має протипоказань до проведення.
Складної підготовки до генетичного тесту не потрібно (лише прості обмеження – утримання від прийому їжі за 2 години й від паління – за 30 хвилин до дослідження).
Обмеження за віком і станом здоров’я відсутні.
ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ В «DIET CENTER», КЛІНІКУ ДОКТОРА БРОВКО
Ви можете записатися на безкоштовну консультацію або на первинний прийом зателефонувавши по телефону (066) 430-80-91, (067) 562-05-15 або залишивши заявку на прийом до лікаря-дієтолога і наш медрегистратор зв'яжеться з Вами найближчим часом. Прийом буде проводитися в одному з регіональних дієтологічних центрів.
Для клієнтів з інших міст / країн працює програма лікування через інтернет або засобамы телефонного спілкування СМАЧНА ДІЄТА Дистанційна