Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

Схильність до розвитку ожиріння у дітей до 12 років

Генетичне дослідження для оцінки ризику розвитку ожиріння у дітей до 12 років

Дитячий вік є вирішальним у формуванні фундаменту здоров’я. Адже саме в дитинстві відбувається інтенсивний розвиток органів і становлення функціональних систем організму, формуються закономірності поведінки, які спричиняють поточний стан здоров’я і показники здоров’я в майбутньому.

Контроль маси тіла дитини – це не примха, і не модна тенденція. Проблеми з вагою у дитини з одного боку відображають порушення обміну речовин, а з іншого – провокують розвиток метаболічних захворювань, порушення харчової поведінки, психологічні проблеми й інші негативні сценарії.

Визначити наявність генетичної схильності у дитини до набору зайвої ваги та фактори, які на це впливають, дає можливість метод ДНК-діагностики.

У ДНК аналізі «Генетичне дослідження для оцінки ризику розвитку ожиріння у дітей до 12 років» досліджуються гени, які мають важливе значення в схильності до надмірної ваги й ожиріння, що «відповідають» за формування харчової поведінки та регуляцію жирового обміну в організмі.

Результати ДНК-аналізу допоможуть оцінити ризики розвитку ожиріння у дитини, підібрати оптимальну програму і раціон харчування для нормалізації та підтримки здорової ваги.

У генетичному аналізі «Ризик розвитку ожиріння» досліджуються такі параметри:

Схильність до повільного насичення. Результат аналізу гена FTO допоможе визначити уповільнення процесу насичення, що містить у собі ризик переїдання і розвитку ожиріння.

Інтенсивність зростання жирової тканини визначається аналізом гена PPARG. Він кодує білок, який бере участь у розподілі жирових клітин і збільшенні їхніх розмірів у відповідь на появу жирів у кровоносному руслі. Підвищене утворення цього білка призводить до посиленого накопичення жирів і зростання рівня холестерину в крові.

Відчуття голоду і насичення. Ген LEPR кодує гормон лептин. Цей пептид регулює масу жирової тканини, впливаючи на гіпоталамус і на апетит та витрачання енергії. У нормі лептин пригнічує апетит і сприяє зниженню маси тіла.

Результати тестування генетичного ризику розвитку ожиріння дають можливість:

Як проводиться генетичний аналіз

Генетичним матеріалом для проведення дослідження є букальний епітелій – зішкріб епітелію з внутрішньої сторони щоки.

Процедура безболісна і не має протипоказань до проведення.

Складної підготовки до генетичного тесту не потрібно (лише прості обмеження – утримання від прийому їжі за 2 години до дослідження).

Обмеження за віком і станом здоров’я відсутні.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ В «DIET CENTER», КЛІНІКУ ДОКТОРА БРОВКО

Ви можете записатися на безкоштовну консультацію або на первинний прийом зателефонувавши по телефону (066) 430-80-91, (067) 562-05-15 або залишивши заявку на прийом до лікаря-дієтолога і наш медрегистратор зв'яжеться з Вами найближчим часом. Прийом буде проводитися в одному з регіональних дієтологічних центрів.
Для клієнтів з інших міст / країн працює програма лікування через інтернет або засобамы телефонного спілкування СМАЧНА ДІЄТА Дистанційна

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...
Задати питання менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задати питання менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Отримай свою програму харчування онлайн Докладнiше
Отримай свою програму харчування онлайн