Медичний дієтологічний центр здоров'я та смачної дієти

Непереносність глютену (целіакія)

Генетичні дослідження на харчову непереносність глютену

Багато людей відчувають проблеми з травленням через генетичну непереносимість тих чи інших продуктів і навіть не знають про це.

Харчова непереносимість – підвищена чутливість до певних видів продуктів, що викликає негативні реакції організму на їх вживання.

Харчова непереносимість не є алергічною реакцією, оскільки пов’язана з нездатністю засвоєння деяких продуктів і їхніх компонентів.

У ДНК-тестах на реакцію на харчові продукти досліджуються варіанти генів, що відповідають за окремі хімічні процеси в організмі, які пов’язані з використанням, накопиченням або розщепленням тих чи інших речовин. Генетичний аналіз дозволяє визначити яким чином ваш організм реагує на ці речовини.

Глютен – це група білків, що містяться в зернах злакових рослин. Пшеничний білок міститься в більшості звичних продуктів щоденного раціону – хліб, борошняні вироби, крупи, соуси (завдяки клейковині глютен часто використовується як загусник). Однак, не кожен організм здатний засвоювати такі продукти.

Непереносимість глютену може проявлятися болями та здуттям живота, перепадами настрою, запамороченням, проявами хронічної втоми, погіршенням стану шкіри, волосся і нігтів. При вживанні продуктів з вмістом глютену поступово розвивається хронічне запалення слизової оболонки кишківника.

Для визначення генетичної схильності до целіакії (непереносимості глютену) проводиться ДНК-дослідження генів, що розташовуються на клітинах імунної системи та кодують білок, який бере участь у розпізнаванні організмом своїх і чужих клітин.

Генетичне тестування дозволяє визначити схильність до непереносимості глютену і ступінь ризику розвитку цих станів.

Як проводиться генетичний аналіз

Генетичним матеріалом для проведення дослідження є букальний епітелій – зішкріб епітелію з внутрішньої сторони щоки.

Процедура безболісна і не має протипоказань до проведення.

Складної підготовки до генетичного тесту не потрібно (лише прості обмеження – утримання від прийому їжі за 2 години й від паління – за 30 хвилин до дослідження).

Обмеження за віком і станом здоров’я відсутні.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ В «DIET CENTER», КЛІНІКУ ДОКТОРА БРОВКО

Ви можете записатися на безкоштовну консультацію або на первинний прийом зателефонувавши по телефону (066) 430-80-91, (067) 562-05-15 або залишивши заявку на прийом до лікаря-дієтолога і наш медрегистратор зв'яжеться з Вами найближчим часом. Прийом буде проводитися в одному з регіональних дієтологічних центрів.
Для клієнтів з інших міст / країн працює програма лікування через інтернет або засобамы телефонного спілкування СМАЧНА ДІЄТА Дистанційна

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...
Задати питання менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Задати питання менеджеру
Введіть своє ім'я та номер телефону і
ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Отримай свою програму харчування онлайн Докладнiше
Отримай свою програму харчування онлайн