Коли ми молоді і безтурботні, не часто думаємо про користь чи шкоду тих або інших продуктів харчування. В основному орієнтуємося виключно на смакові якості. Роки летять, в роботі організму відбуваються вікові зміни. І часто, досягнувши пенсійного віку, багато людей встигають «назбирати» чималий перелік хронічних захворювань. У цей період починають відвідувати думки: що я робив не так, чому організм слабшає, енергії не вистачає, як відновити здоров’я, відчути прилив сил і бадьорості?!
Від того, наскільки збалансований, насичений вітамінами і різноманітний ваш щоденний раціон харчування, залежить стан здоров’я та якість життя, особливо в зрілому віці.
Які продукти варто включати в щоденний раціон, а які, навпаки, необхідно з нього виключити? За рахунок чого можна підвищити імунітет зрілого організму? Як нормалізувати роботу системи травлення?
Яких принципів раціонального харчування необхідно дотримуватися, щоб протистояти процесу біологічного старіння і підтримувати повноцінну роботу організму?
Відповіді на ці питання у статті «Боремося зі старінням. Особливості харчування людей зрілого віку» у рубриці «Цікаві статті».